Почетак
top
top

top
top
Назад
02.10.2015.
ФРАНЦУСКЕ КОМПАНИЈЕ SANDERS SH и AXEREAL 24.09.2015.Г.ОДРЖАЛЕ СВЕЧАНУ ПРОСЛАВУ У ТЕМЕРИНУ - ОВЕ КОМПАНИЈЕ СУ ИНВЕСТИРАЛЕ У СРПСКУ ПОЉОПРИВРЕДУ ПРЕКО 800 МИЛИОНА ЕВРА

Француске компаније Sanders SH и Axereal одлучиле су након недавне куповине силоса у Темерину да интензивирају производњу сточне хране и премикса у Србији, користећи  преко 90 одсто сировина с локалног подручја. Коришћењем савремене  технологије на светском нивоу, намеравају да прошире досадашњу организовану трогодишњу сарадњу са српским пољопривредницима у циљу добијања сировине врхунског квалитета. Значајан удео имаће савети српских стручњака едукованих у Сандерсовом истраживачком центру у Француској, водецим у Европи. Компанија Sanders SH у Србији послује од 2012. године као део групе Avril, која је лидер у производњи сточне хране у Европи. Поседује 23 фабрике, има 1.200 запослених и производи 3,5 милиона тона сточне хране годишње. Axereal је асоцијација ратара и сточара, која се бави производњом житарица, узгојем и исхраном животиња, а поседује сладаре и млинове, бави се међународним пословањем и специјализованим активностима у аграру. Своје пословање започела је у Србији 2008. године с циљем да се обезбеђивањем репроматеријала врхунског квалитета дугорочно повећа производња житарица за извоз. 

Овом скупу су поред власника и директора поменутих компанија из Феанцуске присуствовали многобројни партнери, представници Француско-Српске привредне коморе, представници француске Амбасаде, Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски , Председник Општине Темерин Ђуро Жига, Члан општинског већа за привреду Мира Родић, средства информисања и други.

Председник Општине Темерин, Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и редставници Француских компанија Sanders SH и Axereal су одржали конференцију за штампу.

Порука са ове свечаности је да се радујемо нашој будућој сарадњи и желимо да пружимо сву могућу подршку сваком инвеститору који жели даље са нама да подиже квалитет пољопривреде и уопште привредног развоја.
Аутор: МИРА РОДИЋ, чланица Општинског већа задужена за ресор привреде
top
Кључна реч
 
 
top

top
top
top
top
top

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА


top
top