Вести

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ: ЗГРАДА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА МОРА ДА СЕ ВРАТИ ГРАЂАНИМА ТЕМЕРИНА


naslovJedneVesti
26.01.2023
РЕПУБЛИКА СРБИЈА

АП ВОЈВОДИНА
ОПШТИНА ТЕМЕРИН
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ
НОВОСАДСКА 326
БРОЈ: СЛУЖБЕНО
ДАТУМ: 25.01.2023.

ЗГРАДА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА МОРА ДА СЕ ВРАТИ ГРАЂАНИМА ТЕМЕРИНА

Без намере да утичемо на независност правосуђа, не можемо да не изразимо огорчење због пресуде Основног суда у Новом Саду којом је зграда некадашњег Дома културе, а данас Културног центра “Лукијан Мушицки” у центру Темерина, из јавне прешла у приватну својину Социјалистичке партије Србије (СПС).

Јер, реч је о објекту који је, добровољним радом свих становника Општине Темерин, педесетих година прошлог века изграђен за потребе културе и који је, и данас, Генералним планом регулације насеља Темерин предвиђен за културне садржаје намењене свим његовим житељима.

Преношење тог објекта у приватну својину једне странке није само директно угрожавање те намене, већ и својеврсно ругање несебичности и ентузијазму оних који су га, сопственим рукама, градили не само за себе, него и за генерације које долазе, као и онима који су га, у деценијама које су следиле, чували и користили, а и данас користе, за оно за шта је намењен.

Неприхватљивост преношења на једну политичку партију власништва објекта који је, уз остало, и својеврстан споменик културе и симбол заједништва свих послератних генерација житеља наше општине, потенцира и чињеница да његове просторије, поред КЦ “Лукијан Мушицки”, користе и КУД “Сирмаи Карољ”, Завичајни музеј Темерин, Туристичка организација општине Темерин, Општинско веће Савеза синдиката, општински одбори ДСВМ, СРС, ДСС, Савеза бораца Општине Темерин, па и саме СПС.

Због свега тога, судску одлуку – и морално и правно - сматрамо неодрживом и искористићемо сва расположива законска средства да се објекат врати у јавну својину Општине Темерин и буде доступан свима онима којима заиста и припада.

Председник општине Темерин

Младен Зец

Председник Скупштине општине Темерин

Роберт Пастор 






ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум:

Јавни позив за унапређење руралног туризма Министарства за туризам и омладину Републике СрбијеВише информација можете пронаћи на следећем
ЗАКЉУЧАК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА - ОДЛУКА О РАСПОДЕЛИ БУЏЕТСКИХ СРЕДСТАВА ЗА ЦРКВЕ И ВЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У 2024. ГОДИНИ
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА КОЈА РЕАЛИЗУЈУ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА У 2024. ГОДИНИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ
ОБАВЕШТЕЊЕо спровођењу одлуке Уставног суда Републике Србије  IУз-60/2021, 14. фебруара 2024. године Објављивањем одлуке Уставног суда
predsednika

МЛАДЕН ЗЕЦ

председник општине Темерин